Lies Vlamynck én Inge Vandael aan hoofd VLP

0
985

In 2018 wil de Vlaamse Liga Paardensport resoluut kiezen voor groei, kwaliteit en dienstverlening. Om dit te verwezenlijken is een verdere uitbreiding van het team noodzakelijk. De VLP is dan ook verheugd te melden dat Inge Vandael als directeur competitiesport het VLP-team komt versterken vanaf 1 mei 2018.

Inge Vandael is twee jaar directeur geweest van de Belgische Confederatie van het Paard en zes jaar algemeen directeur van de Landelijke Rijverenigingen. Zij is afgestudeerd als master in de communicatiewetenschappen en personeelswetenschappen.

Directieteam van twee

‘Ik ben blij dat we gekozen hebben voor een ervaren ‘madame’. Inge is voor mij geen onbekende. We hebben al op verschillende vlakken en vele jaren samengewerkt. Toekomstgericht denk ik spontaan aan het volgende: ‘Less is more’. Door verantwoordelijkheden te verdelen, kunnen we het pad van de groei verder bewandelen en gelijktijdig de kwaliteit verhogen’, aldus Lies Vlamynck, die ook na 1 mei 2018 algemeen directeur blijft en zo samen met Inge het directieteam van de Vlaamse Liga Paardensport zal vormen.

Opsplitsing taken

VLP-voorzitter Glenn Maes is ervan overtuigd dat door de opsplitsing van deze verantwoordelijkheden al onze doelgroepen optimaal ondersteund zullen worden. Zowel voor de VLP-medewerkers als de organisatoren, clubs, officials, sportbeoefenaars en alle liefhebbers van de paardensport zal dit een meerwaarde zijn in de ontplooiing van de toekomstige werking. ‘Ik kijk er naar uit om de komende jaren met dit directieteam verder te bouwen op de fundamenten die reeds gelegd zijn. Enerzijds zal Lies zich nu nog meer focussen op de clubwerking, opleidingen, sportkampen en alle aanverwante activiteiten waardoor we onze basiswerking verder kunnen uitbreiden. Anderzijds zal Inge haar aandacht uitgaan naar de competitiesport zodat ook daar verder aan groei, professionalisering en standaardisatie kan gewerkt worden.’

Directieteam en voorzitter VLP

‘Steentje bijdragen binnen VLP’

‘Toen de Vlaamse Liga Paardensport me, na mijn ontslag bij LRV, contacteerde en het potentieel binnen hun organisatie toelichtte, wisten ze me te overtuigen dat ik daartoe mijn steentje kan bijdragen. De paardensport ligt mij nauw aan het hart en mijn ervaringen uit het verleden zullen zeker helpen om de doelstellingen van VLP te verwezenlijken. Aan de opsplitsing van de verantwoordelijkheden zijn er in mijn ogen enkel voordelen verbonden. Op professioneel vlak kunnen we dieper ingaan op bepaalde aspecten en op persoonlijk vlak zullen zowel Lies als ikzelf een beter evenwicht vinden tussen werk en privé’, verduidelijkt Inge Vandael in een eerste reactie.

Goede verstandhouding met LRV

Vorig jaar heeft de Landelijke Rijverenigingen niet gekozen voor hun ontbinding met het oog op een fusie met de Vlaamse Liga Paardensport, hetgeen absoluut niet wegneemt dat beide verenigingen toekomstgericht de goede verstandhouding wensen te bewaren en zelfs te versterken.

‘Verder bouwen aan samenwerking’

LRV-voorzitter Georges Van Keerberghen wenst VLP en Inge dan ook graag veel succes. “Alhoewel dit nieuws als een verrassing kwam, respecteer ik de keuze van Inge. LRV en ikzelf wensen haar veel succes met deze nieuwe uitdaging. We hopen dat dit een basis kan zijn om verder te bouwen aan de samenwerking tussen LRV en VLP in het belang van beider verenigingen, hun ruiters en de paardensport.’

Persbericht VLP

Foto: FEI

LAAT EEN REACTIE ACHTER