Laurence Roos: ‘Fil Rouge is in de beste vorm waarin ik hem ooit heb gehad’

0
639
Laurence Roos Fil Rouge
Laurence Roos - Fill Rouge Flanders Dressage Event 2019 © DigiShots

België mag voor het eerst sinds 1928 een dressuurteam afvaardigen naar de Olympische Spelen in Tokio. Dat is op het laatste moment besloten omdat Ierland afziet van olympische teamdeelname. “Dit is geweldig voor België”, zegt Laurence Roos.

De dressuuramazone zou oorspronkelijk alleen individueel deelnemen met haar paard Fil Rouge (v. Stedinger). “Er waren al wel wat geruchten over Ierland, dus de laatste weken waren erg spannend voor ons. België staat niet zo bekend als dressuurland, dus dit is voor ons echt een stap in de goede richting. Ik kijk erg uit naar de Spelen, maar door corona mag je niet veel doen in Tokio. Je zit voornamelijk in het hotel en ik ken niet heel veel andere Belgische atleten. Dus ook voor het sociale contact vind ik het op dat er teamgenoten meegaan.”

Waar Roos bij de Wereldruiterspelen in Tryon in 2018 nog 25ste werd, is haar doelstelling nu om dat resultaat te verbeteren op haar eerste Olympische Spelen. “Ik wil deze kans natuurlijk met beide handen aangrijpen. “Mijn voorbereiding is rustig en goed verlopen. “In maart had ik wel een klein paniekmomentje, omdat ik wel echt wedstrijdritme nodig had. Maar gelukkig startte het allemaal net op tijd weer op. Mijn paard Fil Rouge heeft veel bloed. Hij wordt nu stilaan wat ouder en dat doet hem zeker goed. Ik denk dat hij nu in de beste vorm is waarin ik hem ooit heb gehad.”

Door: Robert Hüsken

LAAT EEN REACTIE ACHTER