Krem: voor kleur in je fokkerij

0
2553

Hou je van een apart kleurtje? Dan is Krem jouw hengst! De cremello hengst zorgt niet alleen sowieso voor een bijzonder kleurtje, maar vererft ook een fantastisch karakter en sporttalent. Krem zelf heeft een heel fijn karakter en wil graag voor zijn ruiter werken.

Informatie over dekken met Krem

De 1.68m hoge hengst is goedgekeurd bij het Belgium Royal Palomino Studbook. Bij dat stamboek werd Krem gehuldigd als ‘surpreme champion’ en behaalde hij vele titels en overwinningen.

100% palomino of valk

Het DNA van Krem is getest en hij is homozygoot crème (Cr/Cr). Hij is ook homozygoot voor agouti (A/A). Zijn veulens uit vosmerries zijn 100% palomino. Bij bruine, zwartbruine en zwarte merries geeft Krem palomino- en valkkleurige nakomelingen.

Altijd apart

De cremello hengst is de afgelopen jaren veelvuldig gecombineerd met donkere paarden en met Friese merries. De veulens die daaruit geboren werden hebben de valk-kleur en zijn verschillend van tint. Krem geeft geen smokey black veulens.

Engels volbloed

Krem werd als 2,5-jarige in Hongarije ontdekt. Zijn vader Robin Hood is palomino en als rijpaard gefokt. Robin Hood voert veel Engels volbloed en kwam in de springsport uit op 1.30m niveau.
Krems moeder Krisztina is een palomino-merrie met Kisbérer-origine, het Hongaarse rijpaard dat zijn oorsprong vindt op Stoeterij Kisbér. Daar werden met behulp van Engels volbloed paarden gefokt voor het leger. In de afstamming van Krem vinden we Trakehner invloeden en veel Engels volbloed.

Veelbelovende kinderen

De nakomelingen van Krem tonen veel kwaliteit. Ze zijn hoogbenig, hebben veel uitstraling en een prachtige kleur. Zijn eerste nakomelingen zijn al onder het zadel en lijken veelbelovend. Krem heeft twee goedgekeurde zonen bij het Belgium Royal Palomino Studbook. Skywalker is een valk uit de donkerbruine merrie Feelina-Vino (Uphill x Cabochon). Ook zoon Twister (2016) heeft de valkkleur. Zijn moeder is Classic Heartbreaker (Heartbreaker x Cavalier Royale).

Krem is alleen beschikbaar voor merries met een onverdund gen. Het sperma is niet beschikbaar voor ICSI en Embryo Transplantatie.

Informatie over dekken met Krem

Let op: speciale actie tot 15 mei!!

Foto: Annie Damhof

LAAT EEN REACTIE ACHTER