Jongen met ADHD vindt rust bij veulentje *foto*

0
1971

Jonathan is een jongen met ADHD. Hij is druk, kan zich niet concentreren en is enorm impulsief. Maar sinds hij veel met het twee weken oude veulen Marco omgaat, zit hij een stuk lekkerder in zijn vel.

Jayne Molloy, de moeder van Jonathan, fokte Marco uit haar Ierse sportmerrie Birtwick Debutante, Door haar te dekken met een ponyhengst hoopte ze een klein paard te krijgen, waar Jonathan op zou kunnen rijden.

Op stal bij Marco

Het veulen werd geboren op 26 april en had afgelopen vrijdag (3 mei) al een bijzondere band met Jonathan. Na een zware week, waarin de elfjarige jongen veel meegemaakt had, kon hij maar op één plek zijn ‘ei kwijt’, en dat was op stal bij Marco. Zijn moeder postte een foto van het aandoenlijke tweetal op sociale media en die is inmiddels duizenden keren gedeeld.

“Hij had een hele zware dag achter de rug – met allerlei confrontaties met klasgenoten – en toen hij thuiskwam, verdween hij”, vertelt Jayne aan het Britse paardensportpodium Horse&Hound. “Ik vond hem in de box bij de merrie en haar veulen, met zijn ogen dicht lag hij bij het veulen. Hij sliep niet, maar lag daar lekker bij Marco te liggen. Ik weet waarom hij daar was.”

ADHD

Jayne vertelt dat Jonathan gediagnosticeerd is met ADHD, en dat contact met de pony’s die hij al heeft, hem helpt de aandoening te beheersen. “Een van de belangrijkste ADHD-karaktertrekken die Jonathan in het bijzonder heeft, is impulsiviteit; hij worstelt echt om alle impulsen die in zijn hoofd opkomen te beheersen,” legt ze uit.

“Op een wedstrijd zou Jonathan het vervelende etterbakje kunnen zijn dat de paarden laat schrikken en zich niet gedraagt. Maar het enige wat ik hoef te doen is hem op zijn pony zetten. Dan kalmeert hij meteen. Ik wou dat hij naar school kon met zijn pony, dan hadden we minder problemen…”

Knuffel

“Sommige kinderen hebben een comfortabele deken of knuffel waar ze naar toe gaan als ze overstuur zijn, zich beter voelen, maar voor Jonathan is het altijd zijn hond en zijn pony’s geweest. En vanaf het moment dat Marco werd geboren, draaide het allemaal om hem.”

Lees het hele verhaal op Horse and Hound.

Bron: Horse and Hound

Foto: Istockphoto/SilviaJansen

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Hopa Sport

Hopa Sport

T: +32(0)15 24 64 09

E: info@hopasport.be

W: www.hopasport.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Auman Dirk

Auman Dirk

T: +32(0)9 349 38 82

E: auman.dirk@skynet.be

W: www.auman.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Theuns Ruitersport

Theuns Ruitersport

T: +32(0)3 666 49 79

E: ruitersport@theuns.be

W: www.theuns.be

Trefwoorden:

JP Saddlery

JP Saddlery

T: +32(0)50 37 27 19

E: kristl.deprauw@skynet.be

W: -

Trefwoorden:

Berten-Seijnhaeve Lederhandel

Berten-Seijnhaeve Lederhandel

T: +32(0)11 25 37 75

E: info@lederhandel.be

W: www.dierenhuiden.be

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER