Jonge topamazone verliest drie paarden bij stalbrand

0
2279

Op Serenity Farm in Wellington in de Amerikaanse staat Florida brak gisterochtend vroeg brand uit. Drie paarden lieten het leven in de brand. Een brandweerman raakte gewond.

De brand brak uit een paar dagen nadat de pas 21-jarige Kelly Cruciotti zich dankzij haar goede prestaties op Live Oak International in Ocala voor haar allereerste Longines World Cup Finale had geplaatst.

Achttien paarden gered

Om half een werd er melding gemaakt van de brand. Eigenares Kelly Cruciotti schrijft op Facebook dat achttien paarden gelukkig uit de vuurzee konden gered worden. Volgens lokale nieuwsberichten moesten een brandweerman en twee agenten naar het ziekenhuis. Ze raakten lichtgewond.

De eigenaresse schrijft op Facebook: ‘Deze nacht is de nachtmerrie van elke paardeneigenaar uitgekomen op onze stal in Wellington: een brand. Mijn team heeft uitstekend werk verricht en de paarden snel uit hun stallen gehaald. Achttien paarden werden gered.’ Cruciotti meldt dat drie paarden het helaas niet gered hebben. ‘Onze gedachten en ons medeleven gaan uit naar de eigenaren.’

‘Dankbaar voor alle hulp’

Amazone Kelsey Thatcher startte intussen een GoFundMe-pagina op om geld in te zamelen voor Cruciotti. Op het moment dat dit artikel geschreven werd, was al ruim 26.000 dollar ingezameld.

Cruciotti schrijft verder op Facebook: ‘We zijn enorm dankbaar voor alle hulp die we midden in de nacht gekregen hebben. Trailers, voer, mensen die paarden wegleidden van de stallen… We zijn alles kwijt wat in de zadel- en voerkamers lag. Op dit moment weten we niet wat de brand veroorzaakt heeft.’

Bron: Chronicle of the Horse

Foto: Istockphoto/Prathaan

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Zangersheide Studbook

Zangersheide Studbook

T: +32(0)89 73 00 30

E: studbook@zangersheide.com

W: www.zangersheide.com

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Belgisch Stamboek voor Fjordenpaarden

Belgisch Stamboek voor Fjordenpaarden

T: +32(0)476 27 46 08

E: web@fjordstudbook.be

W: www.fjordstudbook.be

Trefwoorden:

Belgische Stamboek voor IJslandse Paarden vzw

Belgische Stamboek voor IJslandse Paarden vzw

T: +32(0)491-59 41 36

E: info@bsijp.be

W: www.bsijp.be

Trefwoorden:

H.G.V.B.B.

H.G.V.B.B.

T: +32(0)2 270 05 52

E: info@hgvbb.be

W: www.hgvbb.be

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER