In de nieuwste CAP: voorkeur voor merrie, ruin of hengst?

0
1879
Merrie, hengst of ruin?
Edison O KWPN Voorjaarsverrichtingsonderzoek 2012 © DigiShots

Gaat uw voorkeur uit naar een merrie, hengst of ruin? Aan een ruin kun je je wil opleggen, maar een merrie moet je vriendelijk verzoeken. Iedere ruiter heeft zo zijn eigen voorkeuren voor het geslacht van een paard. Maar waarom eigenlijk?

In de nieuwste editie van CAP Magazine gaan we hierop in. Waarom zweert de een bij een merrie, en heeft de ander liever een ruin of een hengst. Er zijn namelijk diverse ‘voordelen’ en ‘nadelen’ van het geslacht van je paard. Zo heeft een merrie natuurlijk te maken met de hengstige periode. Hoe ga je daarmee om? Speciaal daarvoor hebben we in het artikel een handig lijstje gemaakt met de ‘merrie-aanpak’.

Showgedrag hengst

Wist je bijvoorbeeld dat het gedrag van een hengst is er van nature op gericht zijn merries bijeen te houden om te voorkomen dat ze door een andere hengst worden ingenomen? Dit doet hij vooral door te imponeren. Logisch, zou je misschien denken. Maar het is eerder een kwestie van laten zien wie de sterkste is, dan daadwerkelijk het gevecht aangaan. Een wilde hengst kan zich namelijk niet veroorloven gewond te raken.

De nieuwste editie van CAP Magazine (nummer 182) ligt nu in de winkels of is via deze link te bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER