De Coachhoeve

0
97
De Coachhoeve
Ellen & Joke van de Coachhoeve - Fotograaf: Gerbrand Van Uytvanck

We ontmoeten Ellen en Joke die samen de Coachhoeve opgericht hebben. In de Coachhoeve vinden coachees een plek waar ze rust vinden en even kunnen vertragen, samen met en soms tussen de paarden.

Verhalen en talenten

Het levenspad van Joke en Ellen is heel verschillend. Toch vonden ze elkaar in hun gezamenlijke passie om mensen te coachen of simpelweg rust te bieden. “We bieden één op één sessies aan, maar werken ook bijzonder graag met groepen”, vertelt Ellen. “Wie op de coachhoeve aankomt, is meestal op zoek naar zichzelf, of heeft toch onbewust het gevoel dat zijn of haar leven niet de voldoening biedt waar die persoon naar op zoek is. Vaak is het een onbestemd gevoel, waar mensen niet meteen hun vinger kunnen opleggen. Wij verwelkomen hen en gaan alleen of samen in groep op zoek naar hun verhalen en talenten. We doen dit zowel met volwassenen als met kinderen.”

Talent versus competentie

“Wij hechten heel veel belang aan het onderscheid tussen talent en competentie”, benadrukken Joke en Ellen. “Een competentie is iets wat je zeer goed kan, maar niet noodzakelijk iets waar je energie van krijgt. Een talent daarentegen is iets waar je én zeer goed in bent én waar je energie uit haalt. Dat onderscheid is echt heel belangrijk. Je talenten benutten zal je veerkracht en weerbaarheid geven. Een talent is aangeboren en een competentie is aangeleerd. Zo kan het wel zijn dat je een excellente planner bent (competentie) en je ook een job uitoefent die deze competentie maximaal benut, maar dat je daar helemaal geen energie uit haalt. Die pijnpunten bloot leggen, daar helpen we graag bij. Daarom bieden we ook loopbaanbegeleiding aan. We zijn ervan overtuigd dat als mensen vanuit hun talent kunnen werken, dat dit ten goede komt aan zowel de werknemer als de werkgever.”

Ondersteuning voor bedrijven

Daarom ondersteunen we ook bedrijven, vaak samen met een HR-bureau, zoals Simply Grow. Zij doen naast hun traditionele assessment, o.a. beroep op onze paardenworkshops om de juiste sollicitant aan het juiste bedrijf te koppelen. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt Ellen: “Eerst doen we een sessie met de bedrijfsleider om na te gaan wat de waarden van het bedrijf zijn. Wanneer vervolgens een sollicitant aankomt, dan gaan we in een sessie met de paarden, op zoek naar de talenten van die persoon. Via de interactie van de sollicitant met de paarden, leren we heel veel; alles trouwens zonder waardeoordeel. Ieder individu is namelijk uniek, maar we kunnen wel zeggen of er een goede match zal zijn tussen het bedrijf en de sollicitant.”

Valkuilen identificeren

“Bij paarden kun je je niet anders voordoen dan je bent. Wij lezen hun reacties op de persoon voor hen en kunnen aan de hand daarvan ook de mogelijke valkuilen voor die persoon identificeren. Dat is allemaal heel waardevolle informatie, voor zowel de sollicitant als het bedrijf. Het is in ieders belang dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden. We hebben nu al een paar dergelijke sessies gedaan en onze analyse klopt steeds met de wetenschappelijke methodes van het HR-bureau.”

Teambuilding

“Diezelfde technieken gebruiken we ook bij teambuilding”, gaat Joke verder. “Soms zit de rolverdeling in een team niet goed, maar geraakt het team daar zelf niet uit. In een sessie met onze paarden wordt vaak duidelijk waar de problemen zitten en hoe kleine aanpassingen in de taakverdeling bijvoorbeeld al een wezenlijk verschil kan maken. Hier grijpen we ook opnieuw terug naar de talenten van de deelnemers, omdat daar hun kracht ligt.”

Niet forceren

“Het belangrijkste evenwel is, dat we niets forceren”, vult Joke aan. “Mensen krijgen echt de kans om hier te landen en tot rust te komen. De paarden integreren we in de sessies. Soms gaan we als groep naar de paarden, soms vertrekt iemand individueel om even wat tijd bij een paard door te brengen. Bij paarden heb je geen woorden nog. Veel mensen vinden, dat alleen al, een hele verademing.”

Workshops en trajecten

In december organiseren Joke en Ellen een workshop rond grenzen stellen en bewaken. Deelnemers zijn zeker nog welkom. Daarnaast kun je bij hen ook een traject volgen. Dit bestaat uit drie sessies en een terugkeermoment.

Meer informatie

Info@coachhoeve.be – www.coachhoeve.be

Ellen van de Coachhoeve – Fotograaf: Gerbrand Van Uytvanck
Joke van de Coachhoeve – Fotograaf: Gerbrand Van Uytvanck

JO.NA copywriting voor CAP Magazine, overname zonder toestemming via redactie@capmagazine.eu en bronvermelding niet toegestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER