Horsify: Van deelauto naar deelpaard?

0
675
Horsify

Delen is hipper dan ooit. Van de deelauto en het deelhuis heb je dan ook vast weleens gehoord, maar kende je het deelpaard al? Via het nieuwe deelplatform Horsify vinden ruiters en paardeneigenaren de perfecte match. Ook in Vlaanderen is delen via dit platform actueel.

Toeganklijk voor iedereen

Via Horsify kunnen enthousiaste ruiters in contact komen met paardeneigenaren bij hen in de buurt. Deze eigenaren willen hun paard delen omdat zij een ruiter, verzorger, menmaatje (iemand die gezellig mee gaat op de kar) of lesklant zoeken. Ook fok- en draagmerries kunnen worden gedeeld. Op deze manier wordt de paardensport toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Samenwerking

Het gaat hier met name om serieuze en langdurige samenwerkingen tussen ruiters en eigenaren, waardoor er een band met het paard opgebouwd wordt. Door Horsify kunnen ook ruiters zonder eigen paard actief zijn in de sport en deelnemen aan wedstrijden.

Horsify

Sinds de coronapandemie zijn er meer paarden verkocht. Mensen hadden immers opeens meer vrije tijd en dan wordt een eigen paard steeds aantrekkelijker. Echter, nu de samenleving weer op gang begint te komen, is deze vrije tijd juist steeds minder. Hierdoor neemt de vraag naar ruiters en verzorgers toe. Op de website van Horsify verschijnen er dan ook steeds meer paarden, momenteel zijn dit er maar liefst 360.

Paardenwelzijn

Om met vertrouwen te kunnen delen beoordelen eigenaren en ruiters elkaar op eigenschappen als paardvriendelijkheid, communicatie, betrouwbaarheid en netheid. Ook zorgt het platform ervoor dat elke ruiter handmatig geverifieerd wordt. Het platform is open over de omgang met paarden en ziet streng toe op paardenwelzijn. Zo wil het platform bijdragen aan een toegankelijke, sociale en paardvriendelijke paardensport.

Bron: Horsify / CAP Magazine

Foto: Horsify

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER