Help, mijn paard verveelt zich (op stal)

0
2309

De dagen beginnen al wat langer te worden. Het voorjaar komt in zicht, maar nog altijd is het vaak druilerig, koud en vies buiten. De meeste paarden staan meerdere uren op stal. Noodgedwongen, want gras is er niet en de wei wordt stukgelopen. En dus kan verveling toeslaan. Maar daar is iets aan te doen!

Spelen!

Wat je kunt doen tegen verveling op stal is door zorgen dat je paard ergens mee aan de slag kan gaan. Bijvoorbeeld de Jolly speelbal. Dit is een kleurige bal met hendel waar je paard hem bij vast kan pakken en er dus uren mee kan spelen. Deze bal is bijtbestendig en mocht de bal ingedeukt worden, zal die automatisch weer vollopen met lucht. Zo houdt je paard er continue plezier van.

Hmm, lekker (en goed)!

Een liksteen is niet alleen een perfecte aanvulling voor de juiste vitamines en mineralen, het houdt je paard ook lekker bezig. De meest bekende is de Himalaya liksteen. De liksteen bestaat 100% uit zout uit de Himalaya gebergten. Het is rijk aan natrium wat goed is als je paard hard gewerkt heeft.

Er zijn natuurlijke veel verschillende likstenen en mineraalblokken die allemaal een ander doel hebben. Een populaire soort is de Likit. Deze liksteen is in verschillende smaken en groottes verkrijgbaar en helpt tegen stress. Kies de smaak die je paard het lekkerst vindt, zoals appel of wortel, en hij kan direct aan de slag!

Langzaam eten …

Wil jij je paard nog meer uitdagen, dan is de hooinet slowfeeder wat voor jouw paard. Dit is een groot hooinet met kleine openingen waardoor je paard langzamer gaat eten. De slowfeeder is goed voor de gezondheid van je paard. Het heeft een goed effect op de doordat je paard langzamer eet en het hooi gelijkmatiger binnenkrijgt.

Kleine plukjes

Een andere manier om je paard hooi of kuil te voeren is via de HayPlay bal. Het is een hoekige bal met gaten erin, waardoor de inhoud er beetje bij beetje uit kan worden gehaald. De bal is hoekig om het je paard zo leuk mogelijk te maken, zo rolt de bal onvoorspelbaar en op een goed tempo rond. Het paard neemt een graashouding aan waardoor de kans op verstopping in de slokdarm en het risico op verslikking vermindert.

Epplejeck

Dit zijn pas vier van de tientallen oplossingen. Voor meer handige tips en tricks om te zorgen dat je paard geen winterdipje ervaart, kun je langs Epplejeck Zaventem gaan.

Epplejeck is een ruitersportketen met maar liefst twaalf (!) superstores in Nederland en België. Sinds 2008 transformeren ze de paardrijdbranche met de gekste printen, vele glitters en de uniekste producten. Door de beste service, vele kennis en het grootste assortiment met onder andere de merken Eskadron, Kingsland, LeMieux en hun eigenhuismerken heeft Epplejeck al meerdere prijzen gewonnen, zoals Ruitersportwinkel van het Jaar.

Epplejeck Zaventem ligt aan de Leuvensweg 42, 1932 Zaventem (Brussel).

LAAT EEN REACTIE ACHTER