FibreBeet als gezonde ‘dikmaker’ voor paarden

0
6101
Fibrebeet

Pavo heeft een nieuw voer ontwikkeld in navolging van de succesvolle SpeediBeet. Pavo FibreBeet bestaat ook voor een groot deel uit bietenpulp en is ontwikkeld als risicoloze dikmaker voor paarden.

Het nieuwe product wordt op de Pavo-stand tijdens Flanders Horse Expo geïntroduceerd.

Bietenpulp

Bietenpulp  zorgt voor een gezonde bacteriepopulatie in de darmen. Het heeft vooral als functie om het verteringsstelsel goed te laten functioneren en een gezonde darmflora te ondersteunen. Bovendien is het ook een heel goede ondersteuning voor (oudere) paarden met een slecht gebit, die moeite hebben om hooi te eten.

“Aan de pulp hebben wij onder andere eiwitten uit luzerne toegevoegd om magere paarden op een gezonde manier weer in gewicht te laten toenemen,” vertelt een medewerker van Pavo ons.

5 procent suiker

Vooral bij oudere paarden die invallen moet je vooral opletten met het geven van (teveel) suikers in verband met insulineresistentie, geeft de producent aan. Pavo FibreBeet bestaat voor slechts 5 procent uit suikers en is op die manier een heel veilige manier om te voeren aan alle paarden en pony’s.

“De Pavo FibreBeet wordt net als bietenpulp geweekt gevoerd, waardoor een wat sponsachtige structuur ontstaat. We zien dat paarden hier soms aan moeten wennen, waardoor we adviseren om zowel Pavo SpeediBeet als onze nieuwe FibreBeet geleidelijk aan toe te voegen,” laat Pavo weten.

De verhoudingen van FibreBeet zijn 1 op 3 mengen met water, het mag niet droog worden gevoerd. “Wij hebben FibreBeet ontwikkeld voor paarden die mager zijn en op een gezonde en veilige manier weer in conditie moeten gebracht worden. Het is een risicoloze dikmaker.”

Arme bespiering

De flyer van Pavo geeft aan dat de FibreBeet ideaal is voor paarden met een conditieachterstand, maar ook zeer geschikt is voor sportpaarden met een arme bespiering. “Het is ook ideaal om in te zetten na zware inspanning om uitdroging te voorkomen. De FibreBeet heeft door de foenegriek en luzerne een heerlijke, natuurlijke geur en wordt door paarden ook ervaren  als een smakelijk product.”

Lees hier meer informatie over Pavo FibreBeet

Bron: Capmagazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER