EDS-Prinsenstad veulenveiling: 65 mega interessante dressuurveulens

0
1212
Rieky'sDesign (Fürst Dior x Flemmingh)

Op zaterdag 21 augustus vindt de EDS-Prinsenstad online veulenveiling plaats. Bekijk nu de ruim 65 dressuurveulens uit de collectie die op de website zijn gepresenteerd. Alle veulens zijn met zorg geselecteerd door het EDS-team, bestaande uit Tim Coomans, Nico Witte, Joop van Uytert en Joep Schellekens.

Het complete plaatje

Elk jaar vinden er meerdere EDS selectiedagen plaats, waarbij de veulens beoordeeld worden op exterieur en bewegingskwaliteit. Ook de afstamming speelt een rol in de selectie. EDS-team: “Wij zijn echt op zoek naar veulens die voldoen aan het complete plaatje. Dit jaar is dat weer volop gelukt. We zijn zeer te spreken over het aanbod tijdens de selectiedagen en hebben een topcollectie in onze ogen!”

Jonge hengsten doen het goed

De collectie is heel divers, met veulens van bewezen vaderdieren en veulens van jonge, beloftevolle hengsten. Zeker deze laatste categorie leverde een groot aantal opvallende veulens. Aanvoerder is hierbij de jonge kampioenshengst Jameson RS2, die maar liefst acht nakomelingen opgenomen zag worden in de collectie-2021. Eén van deze acht veulens is de donkere Ricciardo (Jameson RS2 x Jazz). Dit aansprekende hengstveulen heeft een actief achterbeen en galoppeert van nature bergop.

Renaissance (LasVegas x Florencio)

Na Jameson RS2 volgen Las Vegas en Fürst Dior als topleveranciers in deze collectie met 6 en 5 geselecteerde nakomelingen. Van de eerstgenoemde is Renaissance (Las Vegas x Florencio) een interessant veulen te noemen. Moeder Call Me Set bracht al twee goede zonen voor op de hengstenkeuring en is de moeder van de bekende merrie Kiss Me Set (v. Fellini), die in 2018 gehuldigd werd al beste van de driejarige op de Nationale Merriekeuring.

Fürst Dior heeft in Rieky’s Design (foto boven bericht, vm. Flemmingh) wellicht dé veilingtopper voortgebracht. Dit uitzonderlijk talentvolle veulen beweegt met veel kracht, souplesse en attitude.

Richmond TC (Dynamic Dream x United)

Verschillende veulens uit de collectie zijn familie van zeer goed presterende dressuurpaarden. Zo is Royal Edition A (v. Blue Hors Monte Carlo TC) een nakomeling van de merrie Hot Shot A, die zelf Z2 dressuur geklasseerd is. Zij is de volle zus van Illusion A, die als 4 jarige de VSN Trofee won en 4e werd op de Pavo Cup.

Richmond TC (Dynamic Dream x United)

Richmond (v. Dynamic Dream) doet daar nog een schepje bovenop. In de goedgekeurde hengst Blue Hors Monte Carlo TC heeft dit rassige hengstveulen een hele bekende broer. Moeder Gina Ballerina is de halfzus van een Grand Prix paard en drie Lichte Tour paarden. De moederlijn mag gerekend worden tot één van de beste stammen van Nederland, wat Richmond extra interessant maakt om op te fokken.

EDS-Prinsenstad veulenveiling online te volgen

Bent u nieuwsgierig naar alle andere kwaliteitsvolle veulens in de collectie? Bekijk ze dan allemaal via www.excellentdressagesales.com/collecties/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@excellentdressagesales.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER