Drachtige merrie gered uit twee meter diep zinkgat

0
1666

Afgelopen weekend spanden reddingswerkers zich in om een drachtige merrie te bevrijden. het arme paard was in een twee meter diep ‘zinkgat’ gevallen.

Andere wei

De tienjarige merrie werd zondag in dit ‘sinkhole’ aangetroffen. De dag daarvoor had haar eigenaar haar op een andere weide gezet, maar hij was er niet van op de hoogte dat daar een zinkgat was. Verschillende reddingsteams werden zondagochtend ter plaatse gestuurd om de merrie, die hoogdrachtig was, te redden.

Succesvolle reddingsactie

De woordvoerder van een van de teams zegt: ‘De uitstekende planning én samenwerking tussen de teams heeft ervoor gezorgd dat deze actie succesvol was. Dit incident is heel goed aangepakt. De eerste reddingsploeg heeft alles goed ingeschat en een veilig plan van aanpak opgesteld. Dat hebben ze opgevolgd, samen met gespecialiseerde teams en een dierenarts.’

Merrie ongedeerd

Eerst zorgde het team dat als eerste ter plaatse was dat het gebied veilig was. De andere paarden die op de weide stonden, werden weggehaald. Daarna werd een plan van aanpak voor het redden van de merrie opgesteld. Dat plan omvatte onder meer het graven van een geul en een helling, zodat het paard zelf uit het zinkgat kon komen. De merrie raakte niet gewond.

Bron: Horse and Hound

Foto: Shutterstock

LAAT EEN REACTIE ACHTER