Denk je dat jouw paard de Grand Prix niet kan halen? Misschien toch wel!

0
1300
Eline van Koningsveld
Foto: Maid of R Pictures

Eline van Koningsveld-Baerts had in haar ogen een gemiddeld paard. Ze reed al 3 jaar ZZ-Zwaar met haar paard Fitterdier’s Zafira Dona (v. Special D). Maar Eline noemt haar merrie gewoon Zaf. De hoge resultaten bleven achter, totdat Eline in aanraking kwam met WE en trainer Nuno Avelar.

WE staat voor Working Equitation. Ofwel: arbeidsrijstijl waarbij het gaat om allround teamwork tussen jou en je paard. Een onderdeel is bijvoorbeeld veedrijven. ‘Leuke afwisseling voor mij en mijn paard en een leuk nieuw doel’, vertelt Eline enthousiast in de nieuwste editie van CAP Magazine. ‘Bij onze eerste wedstrijd haalden we gelijk onze kaderscore in de WE3. Onze 2de wedstrijd was internationaal in België en ook die wonnen. We volgden koeientrainingen bij Ton Duivenvoorden en ook dat vond Zaf super om te doen.’

Nuno Avelar

‘Nuno Avelar is natuurlijk een bekende naam in WE en zo heb ik bij toeval twee jaar geleden een clinic bij hem gereden. Ik had direct een enorme klik met Nuno, maar praktisch gezien was het niet haalbaar om vaker te gaan lessen bij hem. Toen ik hoorde dat hij in Bergharen was, besloot ik om een dressuurles bij hem te plannen. En zo begon mijn avontuur met Nuno, een avontuur op weg naar de Grand Prix, de ultieme droom voor mij als dressuurruiter.’

Grand Prix behalen

Eline heeft de inmiddels 16-jarige keur sport-merrie al vanaf veulen in haar bezit. Uiteindelijk behaalt ze de Grand Prix, maar dat was niet vanzelfsprekend. Zoals je kunt lezen in dit artikel, maar dankzij de inzet van ruiter en paard én een goede coach uiteindelijk wel gelukt.

Benieuwd naar het hele verhaal? Het decembernummer (183) van CAP Magazine ligt binnenkort in de winkels en is via deze link online te bestellen. Voor CAP-abonnees ligt deze editie rond 20 november in de brievenbus.

Lees ook: 10 tips van Nuno Avelar, ‘meester’ Working Equitation

LAAT EEN REACTIE ACHTER