Elfjarige Coraline stunt op Horse Expo met haar Shetlanders

0
1701
Coraline

De pas 11-jarige Coraline geeft tijdens Horse Expo in de Flanders Expo in Gent een show samen met haar Shetlanders Arwen en Junior. Haar moeder volgt haar tijdens het optreden met verschillende attributen.

Eenmaal in de baan stapt Coraline op haar zwarte pony Junior. Na een paar rondjes de baan verkend te hebben, ‘rijdt’ ze zelfs op beide pony’s tegelijk!

Stuurkunsten

Na een paar rondjes in stap gaat de muziek wat harder en gaan in de pony’s  in draftempo door de baan, tot vreugde van het aanwezige publiek. Dat is, terecht, onder de indruk van de jonge Coraline.

Spaanse pas en capriole

De muziek is goed uitgekozen bij het tempo en het enthousiasme van de pony’s. Haar vader is hier verantwoordelijk voor. Ze doen het duidelijk allemaal samen!

Na een aantal stoere en gewaagde rondjes stapt Coraline van haar pony’s af en lijkt het alsof de show is afgelopen. Maar Coraline heeft nog meer trucks in de planning.

De bonte Shetlander Arwen word afgezadeld en laat nog een aantal knappe oefeningen vrijheidsdressuur zien, waaronder een Spaanse pas en een prachtige capriole. Dan verlaten Coraline en haar pony’s de baan waarna ze opgevangen worden door haar moeder. Zij staat al klaar met een worteltje voor de pony’s en een schouderklopje voor haar knappe dochter.

“Wij hebben de pony’s nu zo’n 5 jaar in ons bezit en doen deze shows nu zo’n 4 jaar,” vertelt moeder Coraline.

Bron: Capmagazine

Foto: Capmagazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER