Brussels Free Jumping Stars brengt vrijspringen terug naar Agribex

0
1719

Onze nationale landbouwbeurs Agribex is een internationaal topevent. Elke twee jaar lokt meer dan 100.000 bezoekers naar de prachtige Brusselse Heizelpaleizen. En dit jaar kan ook jouw jonge springpaard er schitteren. Op zaterdag 7 december organiseren AHECS en Brussels Livestock Show er immers de Brussels Free Jumping Stars, een gloednieuwe wedstrijd vrijspringen voor 2- en 3-jarige paarden. Inschrijven kan tot 18 november via ERS.

Groots, vernieuwd event

Agribex is nog steeds de grootste indoor landbouwbeurs van de Benelux. Ook als paardenhouder kan je er heel wat state-of-the-art machines, technieken, diensten en producten ontdekken. Maar Hal 1, waar Brussels Livestock Show doorgaat, is misschien wel de grootste publiekstrekker van de beurs. Je kan er genieten van nationale prijskampen, een dierententoonstelling, infosessies, demo’s en nog veel meer.

Dit jaar zetten de organisatoren volop in op vernieuwing en daar is onder andere de Brussels Free Jumping Stars-competitie een voorbeeld van: “Op zaterdag alleen al, verwachten we bijna 20.000 bezoekers met een passie voor fokkerij, innovatie en landbouw. De wedstrijd zal zeker op de belangstelling van ons publiek kunnen rekenen. Daarnaast mogen de deelnemers zich eveneens opmaken voor een leuke, interessante dag op de beurs”, vertelt Ignace Lootvoet, secretaris van Brussels Livestock Show.

Professionele organisatie

De praktische organisatie van de wedstrijd is in handen van AHECS (Association Hennuyère des Éleveurs de Chevaux de Sport), gekend van het prachtige event ‘Grand Concours d’ Elevage’ dat jaarlijks in september op de renbaan in Glin doorgaat. Deelnemers kunnen zich dus zeker verwachten aan een op-en-top-professionele wedstrijd. In paleis 1 zijn trouwens ook stallen beschikbaar waar je jonge topper eventueel voor en na de competitie kan relaxen.

Onder de bollen van het Atomium

AHECS sprong maar al te graag op de kar van de Brussels Free Jumping Stars: “Heel wat paardenfokkers, waaronder wijzelf, denken met veel nostalgie terug aan de fraaie wedstrijden vrijspringen die jaren geleden op het Brusselse landbouwsalon doorgingen”, aldus Daniel Boudrenghien van AHECS.

“Agribex heeft een tijd geleden zelfs een EK gehost. Eigenlijk hoort zo’n wedstrijd gewoon thuis op de landbouwbeurs. We zijn dan ook erg blij dat Brussels Livestock Show er voor open stond om het vrijspringen terug op het programma te plaatsen. Nu krijgen alle fokkers weer de kans om hun paarden de sterren van de hemel zien te springen onder de bollen van het Atomium.”

Open voor alle stamboeken

De Brussels Free Jumping Stars-competitie is gloednieuw. Toch wordt op zaterdag de hele dag de piste in Hal 1 gereserveerd voor het aanstormend jumpingtalent. De wedstrijd staat open voor 2- en 3-jarige paarden van alle door het WBFSH erkende sportstamboeken.

Ignace Lootvoet: “Brussels Free Jumping Stars wordt ongetwijfeld de moeite om af te zakken naar onze hoofdstad. Deelnemers kunnen inschrijven tot 18 november. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro. Maar voor elke deelnemer voorzien we een naturaprijs ter waarde van dat bedrag. Voor de winnaars worden grotere prijzen voorzien, die we later bekend zullen maken. AHECS zorgt uiteraard ook voor een topjury. Ook daarover vertellen we binnenkort meer.”

Brussels Free Jumping Stars – informatie

Locatie en tijdstip

 • Datum: zaterdag 7 december 2019
 • Startuur: te bepalen
 • Locatie: Brussels Expo – Belgiëplein 1, Brussel
 • Piste: Hal 1

Deelnamevoorwaarden

 • 2- en 3-jarige warmbloedpaarden
 • De wedstrijd staat open voor alle door WBFSH erkende stamboeken.
 • Elk deelnemend paard moet correct geregistreerd en geïdentificeerd zijn.

Jury & Prijzen

 • Juryleden: TBA
 • Prijzenpot: Elke deelnemer ontvangt een natura-attentie ter waarde van de inschrijvingsbijdrage (20 euro)
 • Prijzen winaars: TBA
 • Reglement: TBA

Inschrijven

 • Inschrijven doe je online via galop.be.
 • Inschrijfkosten: 20 euro
 • Einddatum inschrijvingen: 18 november
 • Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk!

Voor meer informatie: www.brusselslivestockshow.be en www.brusselsfreejumpingstars.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER