Brexit niet gunstig voor paardensector

0
1732

De Britse paardensportbond BEF is aan het inventariseren wat de impact is voor de paardensport als de Brexit – in welke vorm dan ook – daadwerkelijk in gang gezet wordt. Zeker is dat het er niet simpeler op wordt om paarden te im- en exporteren naar en uit Groot-Brittannië.

De BEF laat zich nu informeren door dierenartsen en dier- en plantenexperts. ‘Hoe het precies zal gaan verlopen met de paardensport als Groot-Brittannië de EU verlaat is nog niet bevestigd, maar we houden nauw contact met onze contactpersonen,’ vertelt Nick Fellows, directeur van BEF.

Gevolgen van de Brexit

‘Zodra de situatie duidelijker wordt informeren wij onze leden. Wij zullen hen op de hoogte brengen van de acties die zij mogelijk moeten ondernemen.’ Fellows verwacht dat er vooral op het gebied van transport veranderingen zullen plaatsvinden. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Alle paarden die het verenigd Koninkrijk verlaten, zullen een nieuw gezondheidscertificaat moeten hebben. Hiervoor moet een bloedtest worden uitgevoerd, die ondertekend moet worden door een officiële dierenarts.
  • Paarden die geen paspoort hebben of niet geregistreerd zijn bij een internationale sportbond, hebben een nieuw soort Paarden Transport ID document nodig.
  • Er zullen meer dierenartsen zijn die gezondheidsinspecties en bloedtesten kunnen uitvoeren.

Lees hier alle verwachte veranderingen.

Bron: Horsetalk

Foto: Istockphoto/Narvik

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Naamsvermeldingen

Horse Service International

Horse Service International

T: +31(0)77 398 45 45

E: info@horseservice.nl

W: www.horseservice.nl

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER