Belgisch Kampioenschap Dressuur bijna van start

0
863
Belgisch Kampioenschap Dressuur
Charlotte Defalque Flanders Dressage Event 2018 © DigiShots

Vanaf woensdag 30 tot en met zondag 4 oktober vindt het Belgisch Kampioenschap Dressuur plaats. Het vijfdaagse evenement zal dit jaar voor het eerst op de Azelhof in Lier georganiseerd worden.

Omdat het BK door de verplaatsing later in het seizoen valt heeft de organisatie ervoor gekozen dat de proeven zowel binnen als buiten worden verreden. Tijdens het vijfdaagse evenement worden alle benodigde maatregelen omtrent het coronavirus in acht genomen. Zo is het evenement niet toegankelijk voor publiek, maar er is toch aan de liefhebbers van de sport en supporters die eigenlijk graag naar het populaire evenement willen komen kijken gedacht! Tijdens het gehele evenement zal het mogelijk zijn live mee te kijken via een gratis livestream.

Coronamaatregelen

Mede-organisator Wim Verwimp: “Ondanks de Covid-19 crisis zijn we er toch in geslaagd een nieuwe datum te vinden voor het Belgisch Kampioenschap Dressuur, voor het eerst in het Azelhof in Lier. De coronamaatregelen worden strikt opgevolgd, enkel zo is het mogelijk om te organiseren. Omwille van de strenge regelgeving zijn we genoodzaakt om een beperkt aantal bandjes te geven per ruiter. We hopen op het begrip van de entourage van de ruiters en publiek voor deze strenge maatregelen, maar we zijn er van overtuigd dat we ondanks de coronamaatregelen toch een geslaagd BK tegemoet gaan!”

Livestream

De livestream tijdens het BK zal worden aangeboden door Equideo. Alle vijf de dagen zullen zij aanwezig zijn om de rubrieken die in Ring 1 én Ring 2 worden gereden te livestreamen. Als kijker is het gratis om dit te volgen. Het is zelfs mogelijk voor de deelnemers om hun gereden proef terug te kijken en gratis te downloaden. De livestream zal te vinden zijn op de website van Belgium Dressage Events, de website van Equideo, de Equideo app én live vanaf hun Facebook. Wilt u ook niets missen van het Belgische Kampioenschap? Zorg dan dat u Equideo volgt en onze social media goed in de gaten houdt.

Bron: Persbericht

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER