Alle pijlen dit jaar gericht op Wereldruiterspelen Tryon

0
2821

De KBRSF koos de wereldberoemde kerstjumping van Mechelen als decor voor haar persconferentie, die in het teken stond van de Wereldruiterspelen in Tryon in september dit jaar.

Na een korte videovoorstelling van de verschillende disciplines nam Wendy Laeremans, directeur KBRSF, het woord over de plannen en verwachtingen van de KBRSF voor het seizoen 2018.

Zeven disciplines op de Wereldruiterspelen

Ons land zal in de Dressuur, Endurance, Eventing, Jumping, Mennen, Para-Equestrian Dressuur en Reining vertegenwoordigd zijn op de Wereldruiterspelen in Tryon, van 11 tot 23 september 2018.

Tot nu toe dertien WK-medailles

Voor 2018 ligt de focus van de federatie dan ook op deze achtste editie van de WEG. Als we terugblikken zien we dat België er reeds vanaf het begin in 1990 bij was, en ondertussen over een rijk gevuld palmares aan WEG-medailles beschikt. Over de zeven afgelopen edities keerde België in totaal met dertien medailles huiswaarts. Een opsomming van de medaillewinnaars vind je op www.equifans.be.

Hooggespannen verwachtingen

Niet verwonderlijk dus dat de verwachtingen voor 2018 hooggespannen zijn en dat de ruiters alles in het teken stellen van dit niet te missen evenement. Daarom staken de Topsportcel van de KBRSF en de coaches van de betrokken disciplines de afgelopen weken de koppen meermaals bij elkaar, om zo tot sterke en haalbare Belgische criteria te komen met als doel combinaties naar Tryon te sturen met de meeste kans op succes. De selectiecriteria per discipline vind je eveneens terug op www.equifans.be.

Lees hier de volledige tekst van de persconferentie.

Alles over Tryon 2018.

Bron: KBRSF / VLP

LAAT EEN REACTIE ACHTER