‘Paardentaks’ in Retie is grap

0
1384

Het valse aanslagbiljet voor een nieuwe ‘gemeentelijke heffing op kippen en paarden’ in Retie blijkt het werk te zijn van een grappenmaker.

Donderdag meldde een inwoner dat hij een vreemde rekening van 360 euro had ontvangen voor het privébezit van drie paarden en enkele kippen.

Kippen- en paardentaks

Naast een echt uitziende factuur werd ook een begeleidende brief meegestuurd. Daarin staat onder meer: ‘Hopelijk bent u net zoals wij trots om in een groene, landelijke gemeente te wonen/ Om onze natuur ook in de toekomst te behouden en te beschermen zijn er helaas extra middelen nodig. Daarom heeft het gemeentebestuur in overleg met andere gemeenten van de Kempen besloten om vanaf dit jaar een taks te heffen op het privébezit van kippen en paarden. Landbouwbedrijven vallen buiten deze regeling.’

‘Zo’n belasting bestaat niet’

De man vertrouwde het niet, en lichtte de gemeente in. Het gemeentebestuur van Retie benadrukte dat een dergelijke belasting niet bestaat en dat wie de brief krijgt, daar best melding van maakt.

Politiezaak

‘Omdat er regelmatig valse facturen of malafide brieven de ronde doen, namen wij deze zaak uiteraard ernstig’, zegt gemeentesecretaris Alois Noyens, die meteen de politie verwittigde en een waarschuwing uitstuurde naar mogelijke andere slachtoffers van de nieuwe ‘kippentaks’.

Op de brief en het aanslagbiljet wordt het logo van de gemeente Retie gebruikt, maar niet de officiële hoofding. Ook het rekeningnummer is uiteraard niet dat van de gemeente, al is het nog niet duidelijk wie er dan wel achter schuilgaat.

Bron: Landbouwleven

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER