10 paardenfilm-klassiekers om bij weg te zwijmelen

0
4415

Wat is er fijner dan weggezakt op de bank een fijne film kijken terwijl het buiten koud is en hard waait? Juist, heerlijk wegdromen bij een prachtige film waarin een paard de hoofdrol speelt! Cap Magazine heeft een aantal klassiekers voor je op een rijtje gezet, die je vast wel via internet kunt bekijken.

CAP Magazine zet er tien voor je op een rijtje. Een voorproefje!

1. National Velvet

Klassieker uit 1944 waarin Elizabeth Taylor haar eerste grote rol speelt. Als Velvet Brown bewaarheidt zij de droom van vele meisjes: een paard winnen en hem tot een kampioen maken. In dit geval vermomt de jonge Velvet zich als jongen om met haar Pie de Grand National te winnen.

2. Black Beauty

Het beroemde boek van Anna Sewell is meerdere keren verfilmd, wat aangeeft hoe populair dit verhaal over Black Beauty wereldwijd is.

3. The Black Stallion

Nog zo’n zwart paard dat tot de verbeelding van vele paardenliefhebbers spreekt. The Black Stallion gaat over een jongen en een zwarte hengst die een schipbreuk overleven en samen op een onbewoond eiland terechtkomen. Een hechte band ontstaat en nadat de twee gered zijn verslaan ze de snelste paarden van het land. Naar een boek van Walter Farley.

4. Hidalgo

Pony Express cowboy reist met zijn vosbonte Hidalgo naar Arabië om daar mee te doen aan een gevaarlijke race. Viggo Mortensen als niet onaantrekkelijke baasje van de mustang. Omar Sharif doet ook mee.

5. The Horse Whisperer

Romantische film waarin een getraumatiseerd paard de verbindende factor is tussen overwerkte moeder Kristin Scott Thomas en paardenfluisteraar Robert Redford. Scarlett Johansson speelt de tienerdochter die het vertrouwen in haar paard terug moet krijgen met hulp van Redford. Gebaseerd op de roman van Nicholas Evans.

6. War Horse

Iconische film van Steven Spielberg over Joey, het paard van de jonge Albert dat wordt verkocht aan de cavalerie en naar het Franse oorlogsfront wordt gestuurd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat hij eigenlijk te jong is, stapt ook Joey in het leger om zich bij zijn vriend te voegen.

7. Seabiscuit

Gebaseerd op het boek van Laura Hillenbrand is dit waargebeurde verhaal over het renpaard Seabiscuit. Hij won tegen alle voorspellingen in bijna alle races waarin hij startte, waarmee hij niet alleen zijn jockey, trainer en groom, maar de hele Amerikaanse natie in vuur en vlam zette in de sobere crisisperiode. Met o.a. acteur Jeff Bridges.

8. Spirit

Een wilde hengst trekt met zijn kudde door de Amerikaanse vlaktes. Hij sluit vriendschap met een jongen en wordt verliefd op een prachtige ponymerrie. Tekenfilm van Dreamworks.

9. Secretariat

Nog een film over een beroemd renpaard, dat tijdens zijn leven al een legende was: Secretariat, die in 1973 de Triple Crown won. Academy Award® en Golden Globe-actrice Diane Lane speelt de eigenaresse van het paard.

10. Phar Lap

Het renpaard Phar Lap werd in de USA, waar hij deelnam aan races toen hij in zijn thuisland alles wat er te winnen viel gewonnen had, ‘het Australische wonderpaard’ genoemd. Hij verloor slechts drie keer, alle keren met een absoluut topgewicht. Andere bijnamen voor de grote vos waren ‘The Red Terror’, ‘Bobby’ en ‘Big Red’.

Bron: Cap Magazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER